Перець Раміро характеристика та опис сорту, врожайність, відгуки, фото

Перець Раміро: опис сорту, відгуки

Це один з популярних сортів солодкого перцю, який поширений при вирощуванні серед городників. Володіє приємним смаком і тонким ароматом.

Характеристики та опис сорту

Щоб мати уявлення при виборі сорту треба уважно вивчити його опис. Але насіння цього перцю рідко зустрічаються в продажу і тому люди вийшли з положення – набувають перець в супермаркетах і, застосувавши сам плід за призначенням, залишають насіння для розмноження.

врожайність

Урожайність з одного куща може досягати 2 кг, так як на кущі виростає до 12 штук великих м'ясистих плодів.ВАЖЛИВО! Щоб отримати такий урожай треба дотримуватися правил культивування і вчасно підгодовувати перець спеціальними добривами.

Висота, вага рослини, колір, форма

Цей сорт легко можна відрізнити від інших, уважно вивчивши його зовнішній опис:
  • форма плоду витягнута і вузька в порівнянні з довжиною;
  • довжина плода становить 30 см;
  • діаметр до 4 см;
  • на одному кущі виростає до 12 великих плодів;
  • товщина стінки плоду становить 6 мм;
  • вага одного плоду може перебувати в межах 100-150 гр .;
  • має солодкий запам'ятовується смаком.
Колір плодів може бути різним у залежності від терміну дозрівання.

ВАЖЛИВО! Завдяки своєму опису сорт легко пізнаваний і користується попитом у людей.

Швидкість дозрівання плодів

Сорт швидше пізнього строку дозрівання. Для повного дозрівання плодів йому необхідно 105 діб від моментів проростання насіння.

Терміни посадки на розсаду

Насіння висаджують на розсаду в кінці лютого, якщо у городника є теплиця, то їх висівають на 15 діб раніше.

Переваги і недоліки сорти

У цього сорту досить багато переваг:
  • великі кущі з численними дозрівають плодами;
  • добре визріває в теплиці;
  • урожайний;
  • відмінні смакові якості;
  • м'якоть соковита і солодка.
З недоліків тільки те, що перець треба вирощувати тільки через розсаду.

Особливості вирощування та догляду за сортом

Щоб насіння радували своєю схожістю, їх спочатку перевіряють на їх здатність до зростання. У підсолену воду складають насіння і ті, що спливли, непридатні до вирощування розсади, так як вони мертві в них немає зародка, з якого розвинеться саджанець перцю.

Після чого залишилися насіння знезаражують рожевим розчином марганцевого калію. Для цього їх замочують на пару годин в розчині. Після цих процедур насіння готові до посіву.ВАЖЛИВО! Ці дві процедури не слід пропускати, так як насіння можуть бути мертвими і тоді очікування паростків буде марним.Готові насіння висівають в горщики, наповнені живильним і пухким субстратом. Грунт можна придбати в квітковому магазині або скласти самому. Для власного грунту беруть все в рівних частках:

  • дернова земля;
  • пісок;
  • перегній або земля з компостної купи.
Землю перед вживанням знезаражують будь-яким зручним шляхом. Наприклад, проморожують в морозильній камері холодильника протягом доби.ВАЖЛИВО! У мисці повинні бути дренажні отвори для зливу зайвої води після поливу.Коли каганець і земля готові виробляють полив шляхом занурення миски в теплу воду. Коли земля просочиться теплою водою, робимо неглибокі до 2 мм лунки і висаджуємо підготовлені насіння.У цей момент треба миску з посіяним насінням накрити прозорим склом або поліетиленовим пакетом для створення вологого тепличної середовища. Це дасть більш дружні сходи сіянців солодкого перцю.

Каганець повинна знаходитися в приміщенні з температурою +25 градусів. При більш низьких температурах насіння можуть не зійти.Коли більшість насіння проклюнеться, укриття знімають і миску виставляють на світле підвіконня. Якщо такого немає, то треба буде організувати для підростаючої розсади солодкого перцю досвечивание за допомогою спеціальних ламп розжарювання.Підросла розсаді потрібна пікірування і коли на ній вже буде по два справжніх листа, її розсаджують в окремі стаканчики об'ємом до 500 гр.Подальший за догляд розсадою буде складатися з:

  • поливів;
  • повертання різними боками по відношенню до сонця (щоб рослина не падало на один бік).
Перед висадкою у відкритий грунт розсада повинна пройти загартовування протягом 10 діб. Це допоможе їй добре адаптуватися на новому місці.

ВАЖЛИВО! Розсаду висаджують вранці в похмуру погоду або ввечері. Це дасть їй час для того, щоб прижитися на новому місці.

Основне призначення сорту

Перець Раміро застосовують в кулінарії, його:
  1. запікають у духовці.
  2. застосовують при приготуванні соусів і лечо.
  3. використовують при приготуванні перших страв.

Відгуки тих, хто садив

З покупного перцю вибрала насіння, відібравши тільки рівні, товарного вигляду. В кінці зими, перевіривши на схожість, посадила на розсаду. Перець вдався на славу. Влітку він мене порадував тими ж плодами, що я купувала в магазині. Це говорить про те, що це сорт, а не гібрид. Смак у плодів був чудовий – солодкий, ароматний і соковитий.Начитавшись різних відгуків, запросив вас переглянути перець в магазині і зібрав насіння. Спочатку я подумав, що це різновид Чилі. Але виросли плодами я дуже задоволений – вони солодкі і м'ясисті. Салати з нього просто чудові. А дружина з нього готує чудово лечо на зиму.Цей перець набагато смачніше тих, що продається у нас в магазинах взимку. Але він все ж погано зберігається в моїх домашніх умовах. І, тим не менш, до Нового року я можу порадувати себе і друзів плодами цього смачного болгарського перцю.

В яких регіонах вирощують

Солодкий перець культивують у всіх регіонах країни. Але тільки на півдні, в Краснодарському краї, його вирощують у великих масштабах для продажу на ринках і для його участіях в різних заготовках на консервних заводах Росії. Чим північніше регіон обробітку, тим коротше літо. Але городники на своїх приватних не великих площах примудряються вирощувати солодкий перець навіть в Московській області. Просто в таких регіонах він вимагає укриття на початку червня від поворотних заморозків, а в кінці серпня його вкривають, так як вночі можливі сильні похолодання, і треба стежити за нічною температурою.ВАЖЛИВО! Культивуючи перець в північних районах треба мати плівкове укриття або теплицю.

Стійкість до хвороб і несприятливих умов

Перець цього сорту може захворіти столбура – при цьому захворюванні починають жовтіти листові пластини і з часом вони засихають. При цьому плоди ростуть неправильної форми. Переносниками цього захворювання служать комахи, які пристосувалися харчуватися соком рослин.

Щоб позбутися від цього захворювання треба обробити кущі спеціальними хімічними препаратами, які продаються в магазинах.

Правила зберігання

Щоб перець зберігався довгий час треба виконати наступні рекомендації:
  • збирати перець у технічній зрілості;
  • на зберігання відбирати плоди тільки хорошої якості без пошкоджень;
  • приміщення, де буде зберігатися перець, повинно бути з температурою в +7 градусів.
ВАЖЛИВО! Сорт Раміро погано підлягає зберіганню і якщо його трохи, то краще його порізати і заморозити в морозильній камері холодильника розклавши тонким шаром в прозорих поліетиленових пакетах.

Користь і шкода при вживанні перцю

При регулярному вживанні в їжу солодкого перцю він позитивно впливає на здоров'я людського організму. Він містить різні антиоксиданти, які:
  1. розріджують кров.
  2. беруть участь в оновленні крові.
  3. підвищує гемоглобін.
  4. містить багато вітамінів.
  5. позитивно впливає на нервову систему при депресіях і нервові зриви.
Люди із захворюваннями шлункової системи не можуть вживати у великих кількостях плоди перцю. Він також протипоказаний вагітним і годуючим мамам.