Зміст
- ТОП 2 рецепта маринування помідорів з чорної і червоної горобини на зиму
- Специфіка маринування помідор з горобиною на зиму
- Як правильно вибрати і готувати продукти
- підготовка ємностей
- Як приготувати помідори з горобиною в домашніх умовах
- Рецепт з чорноплідної горобини
- Варіант з червоною горобиною
- Подальше зберігання заготовок
ТОП 2 рецепта маринування помідорів з чорної і червоної горобини на зиму
Щоб урізноманітнити зимовий раціон, досвідчені господині консервують помідори різними способами. Овочі маринують, засолюють, квасять, закочують у власному соку. А ось зробити заготовку не тільки смачною, але й корисною, допоможуть грона горобини, в якій міститься величезна кількість корисних речовин. Помідори, консервовані з горобиною на зиму, здивують незвичайним смаком, і прикрасять святковий стіл, а рецепти заготовки представлені нижче.Специфіка маринування помідор з горобиною на зиму
Горобину незаслужено обходять стороною більшість господинь, і марно. У ягодах міститься велика кількість корисних для організму амінокислот, вітамінів і мікроелементів. А при консервуванні з помідорами, ягідки дають неповторний смак овочів і насичують їх корисними елементами.Прикрасивши святковий стіл консервованими помідорами з гронами горобини, гості будуть у захваті не тільки від смаку солінь, а й красивого виду частування.Як правильно вибрати і готувати продукти
Консервувати овочі можна як з червоною горобиною, так і з чорноплідної. Для приготування заготовки необхідно вибрати якісні томати і ягоди:- При виборі томатів варто віддати перевагу овочам невеликого розміру з щільною шкіркою.
- Овочі відсортовують, видаляючи пошкоджені, помиті і зіпсовані плоди.
- Горобинові грона також не повинні містити підгнилих і пом'ятих ягід.
- Інгредієнти ретельно промивають під проточною водою і сушать на серветках або рушниках.
підготовка ємностей
Для заготовок вибирають ємності різних обсягів. Якщо соління роблять з розрахунку на велику сім'ю або для святкового столу, використовують 3-х літрові банки. В інших випадках, ємності можуть бути менше.Щоб заготовки збереглися, ємності замочують у воді з содою, після ретельно промивають під проточною водою.Перед закладанням інгредієнтів банки відправляють в прогріту духовку або мікрохвильову піч на стерилізації.Як приготувати помідори з горобиною в домашніх умовах
Перед приготуванням солінь необхідно ретельно продумати, яку горобину додавати в заготовку, червону або чорноплідна. Майте на увазі, що чорні ягоди додадуть соління красивий фіолетовий відтінок, та й смак у чорноплідної горобини більш насичений.Рецепт з чорноплідної горобини
Для заготівлі томатів з чорними ягодами в 3-х літрову ємність, будуть потрібні наступні інгредієнти:- Чи не великі помідори – від 1800 до 2000 р.
- 3-4 невеликі грона чорних ягід.
- Свіжий часник – 1 головка.
- Питна рідина – 1,5 літра.
- Оцет – 1/3 склянки.
- Цукор – 80 грам.
- Велика сіль – 30 грам.
- Зелень і спеції за смаком.
Варіант з червоною горобиною
Для заготівлі томатів з червоними ягодами в 3-х літрову ємність, потрібно:- Свіжі овочі невеликих розмірів – 2000 грам.
- 3-4 невеликих грон стиглих ягід.
- Питна рідина – 1500 мілілітрів.
- Цукор – 1/3 склянки.
- Сіль – 1,5 столові ложки.
- Оцет – 1/4 склянки.
- Спеції та зелень підбирають виходячи їх переваг.
Також, можна приготувати соління і без додавання оцту. В цьому випадку, замість оцту в розсіл додають ¼ склянки рослинного масла.Такі солоні овочі можна давати маленьким діткам, і людям з порушенням в роботі органів травлення.Порада! Для вибору спецій і зелені, рекомендовано враховувати особисті смакові переваги, тоді заготовки на зиму вийдуть ще смачніше.
Подальше зберігання заготовок
Після того, як ємності закупорені кришками, їх перевертають днищем вгору, обертають теплими пледами, і залишають до повного охолодження в природних умовах. Як тільки заготовки повністю охололи, їх переміщують в прохолодне, темне приміщення для подальшого зберігання. Найбільше, для зберігання зимових солінь підходить спеціально обладнаний льох або холодильник. Також, багато господинь використовують для зберігання заготовок порожні гаражі, утеплені лоджії і балкони.При дотриманні всіх умов, мариновані овочі зберігаються протягом 2 років, солоні від 6 до 8 місяців.