Солодкі мариновані кабачки на зиму 8 покрокових рецептів приготування

8 кращих рецептів солодких маринованих кабачків на зиму

Коли сезон кабачків в самому розпалі, потрібно не упустити момент і підготувати максимальну кількість заготовок на зиму. Не варто обмежуватися тільки класичними рецептами, можна поекспериментувати і приготувати на зиму солодкі мариновані кабачки.

Особливості та смак страви

Закуска популярна завдяки збалансованому солодкого смаку, який можна доповнити кислими і гострими продуктами. Смакові якості заготовки залежать від рецептури розсолу, який можна зробити різними способами і доповнити бажаними спеціями і прянощами.

До яких гарнірів рекомендовано подавати

Солодкі мариновані кабачки відмінна альтернатива консервованим огірочками, найбільш вдало закуска поєднується з м'ясними стравами.

Вибір і підготовка овочів

При виборі головного продукту потрібно віддавати перевагу здоровим екземплярам без механічних пошкоджень. Після слід почистити і видалити насіння, якщо цього вимагає рецептура.Нарізати в залежності від власних уподобань: квадратиками, соломкою, брусками, кружечками.

Як приготувати маринад для кабачків

Розсіл для кабачків можна приготувати кількома способами, найбільш популярні два з них.

  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 150 г оцту;
  • 100 г рослинного масла.
  1. З'єднати масло, сіль і цукор в окремій ємності і залити гарячою водою. Кількість рідини визначається в залежності від літражу.
  2. Далі в солодкуватому маринаді розчинити оцет, протримати ще пару хвилин і зняти.

Кисло-солодкий

  • 3,5 л води;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 500 г цукру;
  • 300 мл оцту.
Довести воду до кипіння, поцукрити, посолити, внести оцет, дати охолонути.Важливо! Не можна заливати кабачки киплячим маринадом, оскільки вони втратять пружність і не будуть хрустіти.

Рецепти і покрокова інструкція по приготуванню

Консервуючи кабачки, не варто обмежуватися одним класичним рецептом, оскільки існує безліч способів заготовки корисного продукту на зиму.У кожен представлений рецепт додавати попередньо зроблений маринад на смак.

класичний варіант

  1. Нарізати головний компонент часточками.
  2. На дно банок помістити зелень, перець і часник, наповнити їх овочами.
  3. Залити остиглим маринадом.
  4. Стерилізувати банки, закрити.

Мариновані солодкі кабачки – експрес-метод

  • 500 г плодів;
  • кріп;
  • часник;
  • чорний перець.
Кабачки нарізати кружечками, укласти в банку, внести решту складових, залити розсолом, стерилізувати, закупорити.

З морквою

Нарізати овочі, скласти в ємність, посипати зеленню, залити маринадом, закрити.

Спосіб без стерилізації

Нарізати овочі, заповнити банку, внести подрібнену зелень і спеції, влити розсіл, закупорити.

Ароматні солодкі овочі з гірчицею

  • 4 кг кабачків;
  • 3 ст. л. гірчиці;
  • кріп;
  • часник.
Нарізати плоди і склавши в ємність з рештою компонентами, залити розсолом і закатати.

без оцту

  • 500 г плодів;
  • лимонна кислота;
  • хрін;
  • лавровий лист;
  • часник;
  • перець.
Нашаткувати основний продукт, відправити в банку, всипати спеції і залити розсолом без оцту і закрити.

З болгарським перцем

  • 1 кг кабачків;
  • 2 шт. перцю болгарського;
  • часник;
  • кріп;
  • петрушка.
Нарубают овочі, утрамбувати в банку, засипати прянощами, зеленню і затоку розсіл, закупорити.

З патиссонами

  • 500 г кабачків;
  • 500 г патисонів;
  • ½ морквини;
  • гострий перець;
  • часник;
  • зелень.
Подрібнити овочі, всі інгредієнти відправити в банку, наповнити розсолом і закатати.

Умови та тривалість зберігання

Зберігати овочеву заготівлю в темному і сухому приміщенні не більше 2 років.