Перець – Алі-Баба характеристика, опис сорту, відгуки, фото, врожайність

Перець «Алі-Баба»: характеристика, опис сорту, відгуки

Серед величезного вибору овочів досить великою популярністю, в нашому кліматичному поясі, користується солодкий болгарський перець. Сьогодні цю культуру вирощують не тільки на приватних земельних ділянках або городах, але також і в промислових масштабах. При виборі сорту для посадки особлива увага приділяється його врожайності, смакових якостях, особливостям догляду та зовнішньої привабливості плодів. Тому досить великою популярністю користується ранньостиглий солодкий перець "Алі-Баба". Для його вирощування треба знати характеристику, опис сорту, відгуки, фото і врожайність.Даний сорт був розроблений російськими селекціонерами, які максимально врахували особливості місцевого клімату, тому рослини дають соковиті, смачні і великі конусоподібні плоди. Особливо цінується солодкий болгарський перець "Алі-Баба" завдяки високим показникам врожайності і досить компактним розмірам куща.

Основні характеристики сорту

Рослина, кущ якого має відносно невелику висоту і максимально досягає 45 см, призначений для вирощування як в тепличних умовах, так і на відкритих ґрунтах. Скоростиглий перець "Алі-Баба" дозволяє отримати технічно зрілі плоди вже через 100 днів після появи сходів, що не заважає йому забезпечувати високу врожайність.

На кожному з кущів одночасно формується близько 8-10 перців, розташованих кінчиком до землі. Форма плодів має вигляд подовженого конуса з плескатої поверхнею, а також трохи заокругленим гострим кінчиком. Вага кожної перчин становить не менше 300 грам.Гладка поверхня перцю має трохи глянсовий блиск і в період технічної зрілості має світло зелене забарвлення. У міру дозрівання колір перців поступово змінюється на помаранчевий і темно-червоний. М'якоть плодів має середню товщину, яка досягає 5-6 мм. Смакові ж якості відрізняються приємним перцевим ароматом і соковитою солодкістю.Завдяки привабливому зовнішньому вигляду, відмінного смаку і досить великим плодам, солодкий перець цього сорту користується великою популярністю, як для продажу, так і для консервації або приготування певних страв. Досить великі і пружні конусоподібні плоди непогано підходять для фарширування.

Особливості вирощування розсади

Одним з основних умов отримання високої врожайності солодкого перцю "Алі-Баба" є підготовлена ​​згідно з деякими загальноприйнятими правилами розсада і дотримання основних умов її висадки. Кращим з періодів для підготовки розсади вважається лютий, адже з моменту посіву насіння до висадки рослини в грунт має пройти не менше 100 днів. В цілому процес підготовки рослин до висадки в чому схожий з вирощуванням помідорів.Щоб отримати здоровий і міцний перець "Алі-Баба" намагайтеся дотримуватися наступних рекомендацій:
  1. Придатними для висадки є виключно живі насіння. Важливо! Щоб визначити якість наявних для посадки насіння солодкого перцю занурте їх в невелику ємність з чистою водою. Спливаючі зерна можна викинути, так як вони порожні і не зможуть прорости. У той же час опустилися на дно насіння можна сміливо використовувати для висадки на розсаду, так як вони забезпечать досить сильні і впевнені сходи.
  2. Перед приміщенням в грунт зернятка слід на кілька днів замочити у воді. Для довідки! Щоб отримати більш сильні і стійкі до захворювань сходи при замочуванні насіння можна використовувати будь-який стимулятор росту. Хорошими прикладами таких препаратів є склади таких торгових марок, як: "Бенефіт", "Біоглобін", "Зав'язь", "Рівал" і т. Д.
  3. Найкраще процедуру підготовки розсади проводити не пікіруючи, тому фахівці рекомендують висівати насіння в торф'яні стаканчики на глибину близько 1,5-2 см.
  4. До моменту проростання сходів, ємності поміщають під скло або плівку і ставлять в тепле, добре освітлюється місце.
  5. Після проростання перець має потребу в підтримці певного температурного режиму. Днем рослині необхідна температура повітря в межах 25-27 ° С, а вночі – не менше 13-15 ° C.
  6. Перш ніж висаджувати розсаду на ділянку з відкритим грунтом обов'язково слід провести її загартовування, яке передбачає дотримання нічної температури в 10-13 ° C.

Дотримуючись цих простих рекомендацій вам досить, просто буде виростити якісну і міцну розсаду солодкого болгарського перцю "Алі-Баба" в домашніх умовах. Варто зауважити, що для отримання сильних рослин варто уникати протягів і забезпечувати додаткове освітлення приблизно з 8.00 до 20.00.На місце постійного зростання цей сорт рослин рекомендується висаджувати в травні – червні, коли грунт достатньо прогрілося, а нічна температура не опускається нижче 10 ° C. Для забезпечення оптимальних умов росту між кущами має бути відстань не менше 40 см.

Основні правила догляду за перцем "Алі-Баба"

Щоб отримати хороший урожай цієї культури, необхідно забезпечити кущах солодкого перцю відповідні умови росту і догляду. Так як ця рослина віддає перевагу легким види грунту, то землю перед посадкою необхідно добре вспушівать і удобрювати.Сорт "Алі-Баба" потребує наступному догляді:
  1. Регулярний полив кущів. Для цієї процедури рекомендується використовувати попередньо відстояну і підігріту воду. На кожен кущ оптимально виділяти близько 1-2 літрів рідини.
  2. Верхній полив перцю допускається виключно до настання періоду бутонізації. Після появи першого цвітіння і аж до збору врожаю вода постачається до кущів виключно під їх підставу, щоб уникнути попадання вологи на лиственную частина.
  3. Для отримання великих і соковитих плодів рекомендується здійснювати підгодівлю перцю добривами мінерального і органічного типу. Подібні склади акуратно вносяться під кущ не частіше 2 разів на місяць.
  4. Регулярна прополка і розпушування грунту.
Якщо провести процедуру мульчування грунту, то можливо, не тільки знизити частоту проведення прополки, але також оптимізувати температурний режим і кількість вологи в грунті. Якщо ви будете дотримуватися перерахованих вище рад, то солодкий перець буде радувати своїми соковитими і яскравими плодами в період з середини літа до початку осені.

Основна область вирощування

Сорт солодкого перцю "Алі-Баба" був виведений російськими селекціонерами, тому він максимально адаптований до досить специфічних умов нашого кліматичного поясу. Даний вид рослин відрізняється високою врожайністю, гідно переносить різкі і досить суттєві температурні перепади, а також несприйнятливий до більшості захворювань.Найкраще вирощувати цю культуру на території східної Європи і Західної Азії, тобто в зоні помірного кліматичного поясу. Сорт солодкого болгарського перцю «Алі-Баба», завдяки старанням своїх творців, стійкий до нерівномірного поливу і досить легкий у догляді. Завдяки безлічі переваг культури її вирощування можна зустріти не тільки в теплицях і промислових масштабах, а й на приватних земельних ділянках.

Відгуки про сорт

Більшість користувачів, які спробували вирощувати даний сорт солодкого перцю на своїй ділянці залишилися задоволені отриманим урожаєм:Людмила, 49 років, м Кострома:«Для висадки в теплицю придбала солодкий перець Алі-Баба. Розсаду помістила в грунт на початку червня, після чого здійснювала регулярний полив, відстояною водою близько 30 ° C. На початку цвітіння рослини підгодовувала мінеральними добривами. Урожай вийшов просто-таки величезною, всі кущі почали плодоносити по 7-9 перчин. Смак перцю дуже ніжний і соковитий ».Анна, 27 років, м Володимир:«Саджаю цей сорт болгарського солодкого перцю вже не перший рік і не перестаю дивуватися його врожайності. Цього року деякі плоди проросли кінчиками вгору, хоча повинні все розташовуватися низом до землі. Допускаю можливість, що таке могло статися в результаті перезапилення рослин з розташованими по сусідству сортами. Однак на смак перцю даний факт ніяк не позначився ».Аліна, 32 роки, м Самара«При виборі ранньостиглого перцю для висадки в теплицю зупинила свій вибір на що має хороші відгуки сорті Алі-Баба. Загалом, залишилася задоволена. Розсаду підгодовувала органічними добривами безпосередньо перед початком цвітіння. Перець дав відмінний урожай, який відрізняється ненав'язливим ароматом і соковитою м'якоттю ».