Зміст
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Інгредієнти та підготовка
- Питання та відповіді
- Які інгредієнти потрібно мати для приготування кабачків з лимонною кислотою?
- Як правильно підготувати кабачки для цього рецепту?
- Як приготувати лимонну кислоту для цього рецепту?
- Як правильно засолити кабачки з лимонною кислотою?
- Як зберігати готові кабачки з лимонною кислотою?
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Перець чилі – 1 шт
- Лимонна кислота – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Оцет – 1/2 склянки
- Вода – 1/2 склянки
Приготування:
- Кабачки нарізати кружками товщиною 1 см.
- Цибулю нарізати напівкільцями, моркву – соломкою.
- Перець чилі нарізати колечками.
- У літрову банку додати шар кабачків, цибулю, моркву, перець чилі.
- Повторювати шарування до закінчення інгредієнтів.
- Кожен шар викладати гіркою – по 1 ч. л. солі, цукру і 1/2 ст. л. лимонної кислоти.
- Завершити банку кабачками.
- Заготовку заливати окропом, приготовленим з оцту, води і 1 ч. л. солі.
- Закрити банку кришкою і залишити наодинці на добу.
Рецепт кабачків з лимонною кислотою на літрову банку готовий! Після повного охолодження кабачки будуть готові до вживання. Смачного!
Інгредієнти та підготовка
Для приготування кабачків з лимонною кислотою Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Кабачки: 1 кг;
- Лимонна кислота: 1 чайна ложка;
- Цукор: 2 столові ложки;
- Сіль: 1 столова ложка;
- Крісталічна кислота (або оцет): 1 столова ложка;
- Вода: 1 літр.
Для підготовки кабачків Вам знадобиться також підготовка банки:
- Банку з силіконовим кришталем та кришкою обшиваємо гарячою водою;
- Кришку зовні і всередину миємо гарячою водою та обсушуємо;
- Банку з кришкою ставимо в кип’яток на 5-7 хвилин для стерилізації;
- Банку з кришкою виймаємо з кип’ятку, дозволяємо їм остудитися, покладемо на чисте рушник або сухий полотенцем.
Питання та відповіді
Які інгредієнти потрібно мати для приготування кабачків з лимонною кислотою?
Для приготування кабачків з лимонною кислотою на літрову банку вам знадобляться: кабачки – 1 кг, цукор – 1 ст. л., сіль – 2 ст. л., лимонна кислота – 0,5 г, вода – 0,5 л.
Як правильно підготувати кабачки для цього рецепту?
Кабачки треба добре промити і очистити від шкірки, знявши ножицями частини зелені. Далі кабачки потрібно нарізати на кружечки або напівкружечки товщиною близько 1 см.
Як приготувати лимонну кислоту для цього рецепту?
Для приготування лимонної кислоти розчиніть 0,5 г кристалів лимонної кислоти в 100 мл теплої води і добре перемішайте.
Як правильно засолити кабачки з лимонною кислотою?
Кабачки потрібно посипати цукром, сіллю та лимонною кислотою. Зверху розчинити водою і залишити маринуватися протягом 20-30 хвилин.
Як зберігати готові кабачки з лимонною кислотою?
Після маринування кабачків їх потрібно перекласти у літрову банку і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику не більше ніж 1 тиждень.