Рецепт кабачків з лимонною кислотою на літрову банку

Кабачки с лимонной кислотой на литровую банку

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт
  • Морква – 2 шт
  • Перець чилі – 1 шт
  • Лимонна кислота – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Оцет – 1/2 склянки
  • Вода – 1/2 склянки

Приготування:

Приготування:

  1. Кабачки нарізати кружками товщиною 1 см.
  2. Цибулю нарізати напівкільцями, моркву – соломкою.
  3. Перець чилі нарізати колечками.
  4. У літрову банку додати шар кабачків, цибулю, моркву, перець чилі.
  5. Повторювати шарування до закінчення інгредієнтів.
  6. Кожен шар викладати гіркою – по 1 ч. л. солі, цукру і 1/2 ст. л. лимонної кислоти.
  7. Завершити банку кабачками.
  8. Заготовку заливати окропом, приготовленим з оцту, води і 1 ч. л. солі.
  9. Закрити банку кришкою і залишити наодинці на добу.

Рецепт кабачків з лимонною кислотою на літрову банку готовий! Після повного охолодження кабачки будуть готові до вживання. Смачного!

Інгредієнти та підготовка

Інгредієнти та підготовка

Для приготування кабачків з лимонною кислотою Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Кабачки: 1 кг;
  • Лимонна кислота: 1 чайна ложка;
  • Цукор: 2 столові ложки;
  • Сіль: 1 столова ложка;
  • Крісталічна кислота (або оцет): 1 столова ложка;
  • Вода: 1 літр.

Для підготовки кабачків Вам знадобиться також підготовка банки:

  1. Банку з силіконовим кришталем та кришкою обшиваємо гарячою водою;
  2. Кришку зовні і всередину миємо гарячою водою та обсушуємо;
  3. Банку з кришкою ставимо в кип’яток на 5-7 хвилин для стерилізації;
  4. Банку з кришкою виймаємо з кип’ятку, дозволяємо їм остудитися, покладемо на чисте рушник або сухий полотенцем.

Питання та відповіді

Які інгредієнти потрібно мати для приготування кабачків з лимонною кислотою?

Для приготування кабачків з лимонною кислотою на літрову банку вам знадобляться: кабачки – 1 кг, цукор – 1 ст. л., сіль – 2 ст. л., лимонна кислота – 0,5 г, вода – 0,5 л.

Як правильно підготувати кабачки для цього рецепту?

Кабачки треба добре промити і очистити від шкірки, знявши ножицями частини зелені. Далі кабачки потрібно нарізати на кружечки або напівкружечки товщиною близько 1 см.

Як приготувати лимонну кислоту для цього рецепту?

Для приготування лимонної кислоти розчиніть 0,5 г кристалів лимонної кислоти в 100 мл теплої води і добре перемішайте.

Як правильно засолити кабачки з лимонною кислотою?

Кабачки потрібно посипати цукром, сіллю та лимонною кислотою. Зверху розчинити водою і залишити маринуватися протягом 20-30 хвилин.

Як зберігати готові кабачки з лимонною кислотою?

Після маринування кабачків їх потрібно перекласти у літрову банку і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику не більше ніж 1 тиждень.