Томат засолювальними диво характеристика та опис сорту, врожайність з фото

Опис і характеристики сорту томату засолювальними диво, його врожайність

Улюблений дачниками селективний сорт томатів, виведений уральськими умільцями і дає хорошу врожайність, носить назву «Томат засолювальними диво», а в народі називається «ледащо».Консервувати з томатами або з пастою можна і буряк, і болгарський (солодкий) перець, баклажани, кабачки, навіть яблука. Дачна ділянка, город, клаптик землі, з любов'ю оброблений і засаджений овочевими культурами, від посіву до збору врожаю вимагає досить багато уваги і праці. Хотілося б виростити одночасно з іншими культурами сорт овочів, що не потребує постійної турботи, а приносить багатий урожай. Такий невибагливий вид існує.

Загальна характеристика

Засолювальними диво – невигадливий, низькорослий, не вище півметра кущ, скоростиглий, з визріванням плодів від трьох до трьох з половиною місяців. Непогано переносить коливання температур навколишнього середовища, стійкий до хвороб і шкідників. Але все ж пускати на самоплив дорослішання куща не варто. Перед посівом насіння треба витримати в антисептичними розчинами, після промити, просушити і обробити стимуляторами росту. Для відлякування «непереможного» колорадського жука кущі необхідно обприскати спеціальними (безпечними для людини) отрутами. З іншими шкідливими любителями листочків томатів засолювальними диво справляється саме.
  1. Плоди помідорів «Лентяйка» мають невелику слівововідную щільну форму, насиченого червоного кольору. Два-три сантиметри завдовжки і вісімдесят-сто грам ваги один помідор з першого дозрівання, решті приплід дрібніше.
  2. Плодоносить кущ густо, тільки з одного можна зібрати відро об'ємом до двадцяти літрів.
  3. Засолювальними диво своїми розмірами і смаковими якостями (без солодкуватого присмаку) ідеально підходить для закруток цільними плодами.
  4. Щільна м'якоть плоду і міцна шкірка добре зберігають цілісність при транспортуванні і засолюванні.
  5. Назва томата говорить сама за себе.

особливості вирощування

Характеристика правильного вирощування розсади засолювальними дива полягає в тому, що поросль добре приймається у відкритих грунтах і теплицях при температурі вісімнадцять градусів за Цельсієм, і росте однаково швидко. Отже, в районах з холодними кліматичними умовами засолювальними диво – дуже прийнятний варіант. Але не варто забувати, що насіння висівати на розсаду треба не більше ніж за два місяці.

Прочитавши численні відгуки, можна з'ясувати, що завдяки своїм маленьким розмірам зростання розсадою томатів можна густо засадити ділянку землі метр на метр, десь шість-вісім кущів.Кращий варіант посадки помідорів засолювальними чудо – це в довгий ряд з відстанню між кущами двадцять-двадцять п'ять сантиметрів. Чи не вимагають опор для підв'язки кущі томатів в процесі росту легко згинаються в одну сторону, зберігаючи заданий становище, утворюючи вільний підхід до них для обробки, поливання і збору врожаю.Землю для посадки помідорів покривають, мульчують торфом, гноєм або, на крайній випадок, через брак торфу або гною, тирсою або картоном.Гній і торф не тільки добре удобрюють ґрунт для розсади, але і відмінно захищають від бур'янів. Для захисту від бур'янів можна висадити разом з розсадою і насіння гірчиці. Тирса згодом змішуються з землею і перегниває, утворюючи прекрасне добриво для ґрунту. В посушливе літо або в теплицях кущі томатів поливають два або три рази на тиждень теплою водою, але не заливають як огірки, а зволожують грунт. Це призводить до засихання листочків і збільшення росту плодів. Максимально великий урожай дають кущі засолювальними чуда, вирощені одним втечею на п'ять кистей: всі інші кисті і зайві пагони потрібно обривати.Особливості вирощування розсади і підготовки її до висадки сорти засолювальними диво особливих відмінностей від інших сортів не мають, а вирощування кущів до дозрівання плоду цей вид особливого догляду не потребує.Економлячи сили і час, на радість дачників і городників, володіючи притаманними тільки йому нотками смаку, помідори сорту засолювальними диво ідеально прикрасять стіл як в сирому вигляді, так і в приготовленому, засоленном, консервованому. Справжні цінителі томатів стверджують, що кращий смак у помідор сорту засолювальними диво буває тільки в консервованому стані.