Солодкі кабачки — це чудовий спосіб скуштувати зимовий кавун влітку! Це легкий та освіжаючий смак, який прекрасно підходить для гарячих днів. А ще ці овочі дуже корисні для здоров’я. А тому, якщо ви шукаєте новий спосіб готувати кабачки, то цей рецепт для вас.
Їх можна приготувати дуже швидко та просто. Вам знадобляться лише кілька інгредієнтів, які ви маєте в шафці. А основний інгредієнт — це, звичайно ж, кабачок. Варто зазначити, що кабачки краще вибирати молоді та невеликі. Вони будуть м’якішими та соковитими.
А щоб смак солодких кабачків захоплював ще більше, можна додати в них колір. Для цього варто використовувати різні сорти кабачків: зелені, жовті та навіть білі.
Поставте кабачки в маринад на декілька годин або навіть на ніч. Це дозволить кабачкам насититися смаком та стати ще смачнішими. А потім просто відправте їх на гриль або пательню та насолоджуйтесь прекрасними смаженими солодкими кабачками!
Рецепт смачних кабачків
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г;
- Яйця – 2 шт;
- Борошно – 4 столові ложки;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
- Соняшникова олія – для смаження.
Інструкції:
- Кабачки змийте і наріжте на тонкі кружечки чи пластинки.
- Вимочіть нарізані кабачки в холодній воді на 15-20 хвилин, щоб вони стали менш гіркими.
- Посипте нарізані кабачки сіллю і перцем за смаком.
- У блюді розбийте яйця і хорошо перемішайте.
- У іншому блюді розкрийте борошно.
- Занурте кабачки спочатку в яйця, потім обсипте їх борошном з обох сторін.
- Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні.
- Обсмажте кабачки по 3-4 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть золотистими.
- Вийміть кабачки і покладіть на кухонний рушник, щоб зняти надлишкову олію.
- Подавайте готові кабачки гарячими.
Смакуйте свої смачні кабачки разом з родиною та друзями!
Інгредієнти для приготування
- 2 кабачки середньої величини
- 2 яйця
- 50 гр рослинної олії
- 50 гр цукру
- 100 гр борошна
- 1 ч.л. розпушувач тіста
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. гвоздики
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1/4 ч.л. імбиру
- 1/4 ч.л. кардамону
- 2 ст.л. меду
- 50 гр волоських горіхів (за бажанням)
Спосіб приготування солодких кабачків
Для приготування солодких кабачків знадобиться:
- 2 середні кабачки;
- 3 столові ложки цукру;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- сіль за смаком;
- мелена кориця за смаком.
Ось декілька кроків, які допоможуть вам приготувати ці смачні кабачки:
- Наріжте кабачки на тонкі кружечки.
- Посипте кабачки цукром з обох сторін.
- Розітріть цукор в кабачках і залиште протриматися протягом 10-15 хвилин.
- На пательні розігрійте олію.
- Поставте кабачки на пательню в один шар і обсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
- Остудіть кабачки і поливайте меленою корицею.
- Солодкі кабачки готові до подачі!
Цей солодкий рецепт кабачків можна використовувати як самостійну страву або подавати як додаток до інших страв. Подавайте їх теплими або залиште охолоними, на ваш розсуд.