Як іван чай сушити на чай

Протягом 5-6 годин можна висушити іванчай в електросушарці при температурі +90 градусів. Іноді перевіряйте готовність сировини, оскільки пересушене листя набуде паперового смаку. Висушений іванчай помістіть у ємності зі скла або пластику і щільно закрийте її. Зберігати сировину можна протягом трьох років.

Як сушити листя іван чаю в домашніх умовах?

В домашніх умовах, сировина, готова для ферментації, – це підв'ялена протягом трьох годин на свіжому повітрі лист іванчаю і акуратно перетертий між долонями. Перетертий лист поміщають у будь-яку ємність, накривають полотном і залишають у приміщенні, де температура повітря не перевищує 24 градуси на добу.

Чи потрібно Ферментувати Іван чай?

Просто висушене листя іванчаю не будуть нормально заварюватись і не дадуть справжнього аромату. Їх потрібно ферментувати. Робиться це просто: зібране листя складіть у скляні трилітрові банки і поставте на кілька годин у тепле місце, можна на сонці.

Як ферментувати та сушити іван чай?

Щоб вийшов ферментований гранульований іванчай, потрібно просто прокрутити підв'яле листя через м'ясорубку. Отримані зелені соковиті гранули помістіть у банки чи контейнери, закрийте та залиште на добу для ферментації.

Як сушити чай на сковороді?

Можна, можливо сушити чай у товстостінній сковороді. Для цього масу невеликими порціями сушать на середньому вогні при постійному струшуванні протягом 30 хвилин. Потім зменшують вогонь і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, доводять листя/гранули до сухого стану. З успіхом можна сушити чай в аерогрилі.

Чи можна просто сушити листя іван чаю?

Небажано сушити листя іванчаю на сонці. Можна просто розкласти сировину на скатертині або папері в сухому та добре провітрюваному приміщенні. Сушіння за таких умов займе близько тижня.

Чи можна сушити квіти іван чаю?

Коли ви набрали цілий кошик квіточок, то дуже вам рекомендую їх розкласти сухим тонким шаром, тому що якщо вони будуть лежати довгий час, то почнеться процес ферментації і квітка стане блідо-рожевого кольору або навіть темно-коричневого. Заварювати та пити! … Крім цього квіти Іванчаю корисні здоров'ю.

Чому Іван чай не ферментується?

Рекомендую окремо зібрати квіти зніту, щоб потім, висушивши, додавати їх у іванчай. 2. Зав'ялювання листя Зав'ялення потрібно для того, щоб надалі було легше переробляти листя. Крім того, надлишок вологи в листі не дозволяє якісно провести наступну ферментацію.

Як сушити ван без ферментації?

Так, можна, і звичайним способом, пучками в приміщенні, що провітрюється, в тіні, і в духовці. Але смак буде трохи не такий, тобто при заварюванні це буде швидше не чай, а трав'яний настій. Проте корисні властивості цілком збережуться.