Абрикосове варення в мультиварці – готуємо солодку консервацію Відео

Абрикосове варення в мультиварці – робимо запаси по-новому

Варення з абрикоса – це дуже солодкий десерт, а також чудова начинка для пирогів. Давайте розглянемо різні рецепти, за якими можна приготувати консервацію в мультиварці будь-якої моделі.

Найпростіший рецепт – тільки цукор і абрикоси

Для приготування цього варення вам знадобиться досить глибока миска, втім, можна відразу використовувати за призначенням чашу мультиварки. Беремо обидва компонента, тобто, абрикоси і цукор, по одному кілограму. Плоди потрібно добре вимити і, поламавши навпіл, очистити від кісточок. Далі ріжемо їх не дуже крупно, щоб відразу виділяли сік, і укладаємо в чашу. Зверху відразу висипаємо весь цукор. Кількість продуктів можна брати довільно на будь-яку кількість порцій, але склад їх повинен бути в пропорціях 1: 1.

Абрикоси з цукромДалі поміщаємо чашу в мультиварку і виставляємо режим «Гасіння» на 1 годину. Закриваємо кришку зі знятим клапаном, але через півгодини потрібно буде поставити паузу і відкрити, щоб перемішати фруктову масу. Далі, після відключення мікрохвильовки, запускаємо рівно на 1 хвилину режим «Варка на пару», маса повинна закипіти, але надовго таймер ставити не бажано, інакше варення втече. Стерилізуємо банки і розливаємо по ним заготовку, кришки попередньо потрібно ненадовго опустити в окріп, і закочувати, поки вони гарячі. Остужаем банки, поставивши догори денцями під ковдру.

Ніжне варення з абрикосів в сиропі

Наступний варіант підійде тим, у кого мультиварка має функцію «Варка варення». Вам потрібні тільки абрикоси з цукром, якого знадобиться 1 стакан на кожні 300 грамів фруктів, що напевно сподобається тим, кому не до душі надто солодкий продукт. Плоди повинні бути добірними. Розміщуємо їх на годину в більшу ємність з водою, після чого добре відмиванням. Потім ріжемо скибочками, складаємо в чашу мультиварки, пересипаючи цукровим піском, і залишаємо на 3 години, накривши кришкою або харчовою плівкою. Цього часу цілком достатньо, щоб сік виділився в великій кількості.

Варка абрикосового варення в мультиварціПісля закінчення зазначеного часу поміщаємо чашу в мультиварку і встановлюємо режим «Варка варення». Можна перейти до приготування раніше, не чекаючи виділення соку, але для цього в фруктову нарізку потрібно додати 100 грамів води на вказане в рецепті кількість абрикосів і цукру. Час варіння – 30 хвилин, але якщо ви любите розварений десерт, то допускається збільшення часу до 1,5-2 годин. В цьому випадку потрібно ставити мультиварку на паузу щопівгодини для помішування варення. Після виключення переливаємо в заздалегідь стерилізовані банки і закочує прокип'яченими кришками, після чого перевертаємо вниз шийками, накриваємо ковдрою і охолоджуємо.

Добре проварена консервація з абрикосів

Цей рецепт дозволить зробити варення середньої солодощі, що сприятливо позначиться на збереженні власного смаку і аромату часточок абрикоса. Беремо 1,7 кілограма стиглих плодів і 800 грамів цукру. Фрукти моєму, намагаючись не пом'яти, щоб не губився сік, потім над глибокою чашею розламуємо їх на половинки і витягаємо кісточки. Для цієї мети можна використовувати запасну чашу мультиварки при наявності її в комплекті. Слід враховувати, що вага і обсяг м'якоті без кісточок буде значно менше маси абрикос при покупці. Ріжемо половинки плодів на невеликі шматочки. Далі висипаємо цукровий пісок в фруктову нарізку і залишаємо на три години, накривши харчовою плівкою, щоб виділився сік.

Розрізання половинок плодів на невеликі скибочкиЗа цей час кілька разів можна перемішати скибочки, щоб вони стали м'якшими. Потім завантажуємо в мультиварку і виставляємо режим «Гасіння» на 2 години. Намагайтеся, щоб цукор не накопичувався на поверхні, при необхідності – перемішайте. Після закінчення зазначеного часу вимикаємо і залишаємо на ніч остуджувати.На другий день запускаємо режим «Гасіння» на той же час двічі, з ранку і ввечері. Потім знову залишаємо на ніч. На третій день з ранку ставимо той же режим, але вже на 1 годину. Кожна варіння повинна виконуватися з періодичним помішуванням і видаленням піни, після останньої – перекладаємо в стерилізовані банки (спочатку гущу, потім – сироп) і закочує.Увага! Кількість цукру залежить від стиглості фруктів, якщо серед заготовляється абрикосів трапляються зелені плоди, потрібно додати 1-1,5 склянки цукру до зазначеного в рецепті кількості.

Варимо з кислинкою – додаємо в заготовку лимон

І ще одне абрикосове варення, рецепт приготування якого в мультиварці передбачає додавання лимона для додання бурштинового кольору і отримання більш яскравого смаку. Завдяки використанню кухонного приладу консервація протікає дуже легко, але почати потрібно з ретельного миття плодів. Далі позбавляємо їх від кісточок, намагаючись не м'яти, і ріжемо на шматочки. Цукор беремо в пропорції до ваги фруктів 1: 2, тобто, на кілограм стиглих солодких абрикосів для закрутки знадобиться тільки 500 грамів піску. Перш ніж змішувати компоненти, візьміть лимон і видавіть з нього сік, після чого полийте їм фруктову нарізку, покладену в чашу мультиварки.

Варення з абрикосів з лимономДалі змішуємо скибочки плодів з цукром, закриваємо кришкою, вичікуємо півгодини, щоб з'явився сік, і встановлюємо таймер на 1 годину в режимі «Гасіння». Через 30 хвилин після включення слід перемішати масу, щоб не пригоріла (можна помішувати і частіше). Коли мультиварка просигналізує про готовність варення, швидко стерилізуємо на пару банки за допомогою каструлі з водою, після чого перекладаємо в них гарячу м'якоть і переливаємо сироп. Закочує ємності прокип'яченому кришками і охолоджуємо, поставивши догори денцями і закутавши чим-небудь теплим, протягом доби, після чого прибираємо в прохолодний сухий льох.

пропонуємо Вам ознайомитися

Цей рецепт досить універсальний, і його можна змінювати так, як вам зручніше. Наприклад, допускається заміна лимона апельсином, але з тією лише різницею, що вам знадобиться вже не сік, а м'якоть разом шкіркою. І абрикоси, і 1 апельсин пропускаємо через м'ясорубку або, нарізавши, подрібнюємо в блендері, після чого готуємо так, як вказано в рецепті. Також додатковим компонентом може стати мигдаль в кількості 50 грамів – просто додаємо його перед варінням і перемішуємо. Також допускається консервація з волоськими горіхами, вам знадобиться 300 грамів подрібнених ядерець. Дуже смачний буде мікс з абрикоса з персиком, в цьому випадку кожного компонента, включаючи цукор, беремо по півкіло.Зберігати абрикосове варення потрібно в темному прохолодному місці, на сонячному світлі продукт темніє. Зберігатися консервація без кристалізації цукру в холодильнику і без герметичної закрутки може до 1 місяця, а в погребі, будучи загорненої – до 1,5 років.