7 рецептів приготування кабачкової ікри з яблуками на зиму
Кабачкова ікра з яблуками, як заготівля на зиму – це улюблене блюдо багатьох господинь. Така закуска не тільки смачна, але і дуже корисна. Вона вміщує велику кількість вітамінів і необхідних для людського організму речовин. Класичний рецепт включає в себе натирання продукту на тертці, обсмажування і закрутку в банки. Для додавання унікальною нотки смаку можна додавати інші овочі на свій смак.
Кабачкова ікра з яблуками – родзинка вашого столу
Ікра з кабачків – це блюдо, час готування якого займає до 30-40 хвилин активних дій і до 2.5 години – пасивних (гасіння на повільному вогні).
До яких гарнірів подають закуску
Ця страва добре поєднується з гарнірами:
омлет або яєчня;
картопляне пюре;
варений рис;
макаронні вироби.
Що знадобиться для кабачкової ікри
Для приготування страви знадобиться інвентар:
Рецепти і процес приготування
Основа всіх рецептів ікри:
кабачки;
цибуля (найчастіше разом з морквою);
сіль і цукор за смаком;
класичний рецепт
Для цієї страви знадобиться:
0,5 кілограма моркви, яблук і цибулі;
щіпка лимонної кислоти;
рослинна олія;
200 грам томатної пасти.
5 кілограма кабачків почистити від шкірки, насіння, порізати і обсмажити.
Почистити і натерти моркву і яблука, покласти в сковороду.
Очистити цибулини, дрібно порубати і помістити смажитися.
Після повного обсмажування дати охолонути продуктам.
Пропустити всю суміш через м'ясорубку.
Змішати решту інгредієнтів.
Гасити на повільному вогні 1-2 години.
Розлити по банках і закрутити.
Пряна кабачкова ікра з яблуками і томатами
Для цього рецепта необхідно:
0,5 кілограма томатів;
250 грам яблук і цибулі;
30 мілілітрів винного оцту;
корінь імбиру;
спеції (на вибір);
30 грам родзинок.
Помити помідори і провести бланшування, зняти з них шкірку.