Кабачкова ікра з яблуками на зиму 7 рецептів приготування закруток

7 рецептів приготування кабачкової ікри з яблуками на зиму

Кабачкова ікра з яблуками, як заготівля на зиму – це улюблене блюдо багатьох господинь. Така закуска не тільки смачна, але і дуже корисна. Вона вміщує велику кількість вітамінів і необхідних для людського організму речовин. Класичний рецепт включає в себе натирання продукту на тертці, обсмажування і закрутку в банки. Для додавання унікальною нотки смаку можна додавати інші овочі на свій смак.

Кабачкова ікра з яблуками – родзинка вашого столу

Ікра з кабачків – це блюдо, час готування якого займає до 30-40 хвилин активних дій і до 2.5 години – пасивних (гасіння на повільному вогні).

До яких гарнірів подають закуску

Ця страва добре поєднується з гарнірами:
  • омлет або яєчня;
  • картопляне пюре;
  • варений рис;
  • макаронні вироби.

Що знадобиться для кабачкової ікри

Для приготування страви знадобиться інвентар:

Рецепти і процес приготування

Основа всіх рецептів ікри:
  • кабачки;
  • цибуля (найчастіше разом з морквою);
  • сіль і цукор за смаком;

класичний рецепт

Для цієї страви знадобиться:
  • 0,5 кілограма моркви, яблук і цибулі;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • рослинна олія;
  • 200 грам томатної пасти.
  1. 5 кілограма кабачків почистити від шкірки, насіння, порізати і обсмажити.
  2. Почистити і натерти моркву і яблука, покласти в сковороду.
  3. Очистити цибулини, дрібно порубати і помістити смажитися.
  4. Після повного обсмажування дати охолонути продуктам.
  5. Пропустити всю суміш через м'ясорубку.
  6. Змішати решту інгредієнтів.
  7. Гасити на повільному вогні 1-2 години.
  8. Розлити по банках і закрутити.

Пряна кабачкова ікра з яблуками і томатами

Для цього рецепта необхідно:
  • 0,5 кілограма томатів;
  • 250 грам яблук і цибулі;
  • 30 мілілітрів винного оцту;
  • корінь імбиру;
  • спеції (на вибір);
  • 30 грам родзинок.
  1. Помити помідори і провести бланшування, зняти з них шкірку.
  2. Очистити 0.5 кілограма кабачків, яблука, порізати невеликими кубиками.
  3. Цибулини почистити і подрібнити, змішати з помідорами та іншими овочами.
  4. Ізюм замочити окропом і просушити.
  5. Всі спеції слід помістити в марлю, яку після цього зав'язують у вигляді мішечка.
  6. Мішечок необхідно помістити в ємність, де буде проводитися гасіння.
  7. Покласти в каструлю порізані овочі та інші інгредієнти.
  8. Гасити протягом години на маленькому вогні.
  9. З плином часу мішечок необхідно дістати, і покласти в каструлю родзинки, після чого гасити суміш ще 30 хвилин.
  10. Розкласти блюдо по банкам і закатати.

З морквою

У цій варіації знадобиться:
  • 300 грам коренеплоду, цибулі і помідорів;
  • спеції.
  1. Всі овочі помити і очистити.
  2. Порізати цибулю і 0.5 кілограм кабачків.
  3. Коренеплоди потерти.
  4. Обсмажити все овочі.
  5. Необхідно провести бланшування помідорів, після чого подрібнити їх.
  6. Викласти томати і спеції в сковороду.
  7. Гасити масу протягом 1-2 годин.
  8. Після готовності розлити по місткостях.

З болгарським перцем

Для приготування потрібно взяти:
  • 0,5 кілограма болгарського перцю, томатів і моркви;
  • оцет;
  • 50 грам петрушки і часнику;
  • 1 гострий перець.
  1. 1 кілограм кабачків почистити і порізати кубиками.
  2. Коренеплоди очистити і натерти на тертці.
  3. 250 грам цибулі, болгарський перець і помідори почистити і дрібно порубати.
  4. Томати, зелень і часник потрібно прокрутити на м'ясорубці, після чого з'єднати з сіллю, цукром, спеціями і оцтом.
  5. Прожарити цибулю протягом 10 хвилин, після цього обсмажити моркву.
  6. Залити соус з томатів в сковороду і довести до кипіння.
  7. Додати основний інгредієнт до соусу і довести всю суміш до закипання.
  8. Розлити ікру по банкам і закрутити ємності.