Робимо заготовки на зиму варення з персиків

Робимо заготовки на зиму: варення з персиків

Вважають, що батьківщиною персика є Китай. У Європі перший персик був посаджений в першому столітті. Сьогодні дерево виростає в Азії, Північній, Південній і Центральній частинах Америці, у Франції. Основний експорт персиків зараз отримують з США. Дуже смачні плоди люблять все. Причому дефіцит на них повністю відсутня. Протягом всього року в торгових точках можна придбати персики. Однак більшість людей розуміє, що ніякої користі від таких плодів не може бути. Так як в нашу країну персик разом з іншими фруктами привозиться з зарубіжних країн та щоб продукт не псувався в дорозі, для поліпшення товарного вигляду, його обробляють всякими засобами. Щоб не шкодити собі, і здоров'ю рідних і близькі, багато хто відмовляється купувати «зимові» персики, замінюючи їх консервованими, які придбали влітку з наших садів і закрили в банки різними способами.Одним із способів збереження фруктів і овочів є консервація, яка відрізняється від джему, варення, джем. Найчастіше персики консервують у власному соку і невеликою кількістю цукрового піску. Плоди, заготовлені таким способом, використовують як простого ласощі або використовують для випічки.Щоб консервовані персики збереглися якомога довше, потрібно вимити і простерилізувати банки. Рецепт розрахований на одну літрову ємність.Вам знадобитися:– персики – взяти стільки, скільки поміститься в банку;– 1 ложка цукрового піску;– 80 мл.горячей води.Спочатку миють персики, поділяють їх на дві половинки і виймають кісточки. У банку укладають зрізом вниз, додають цукор, заповнюють ємність водою і накривають кришками. Після чого ставлять банки у велику каструлю, наливають воду і витримують на вогні 50 хвилин. Після закінчення цього часу банку закупорюють кришками, вкривають теплою ковдрою і залишають на 1-2 доби.Багато обожнюють варення з персиків. Ніжне ласощі наділене відмінними смаковими якостями, прекрасним ароматом і бурштиновим кольором. Існує безліч різновидів персикового варення: тільки з персиків, з родзинками, з горіхами, курагою, різними фруктами і ягодами. Варення варять як з нарізаних плодів, так і цілих. Для одного кг персиків знадобиться 0, 5 кг цукру. Фрукти промивають в холодній воді і обдають окропом, щоб шкірочка легко очистилася. У кількох місцях плід проколюють виделкою. Для тих, хто вважає за краще персикове варення з скибочок, слід розламати плоди на дві половинки і витягнути кісточки. Фрукти укладають в таз, посипають цукром і ставлять мінімум на 5 годин у холодне місце. Часто ягоди і фрукти залишають на ніч. Після чого таз ставлять на піч і проварюють вміст 15 хвилин. Утворилася пінку слід знімати. Після закінчення часу, персики знову залишають для охолодження. Потім додають щіпку лимонної кислоти і знову кип'ятять 15 хвилин. Знову наполягають кілька годин, кип'ятять до 10 хвилин, розливають по банках і закупорюють кришками.Джем з персиків

Часто господині замість варення, готують персиковий джем, які за способом приготування не на багато відрізняється від процедури готування варення. Після того, як персики зваряться і стануть м'якими, їх протирають через сито, отримуючи фруктове желе, яке має незвичайний смак. Його часто подають до чаю, намазуючи на свіжий хліб.Вищеописані рецепти не є єдиними. Кожен кулінар має свої секрети і вважає за краще заготовляти персики, використовуючи власні способи консервації.