Компот з абрикосів на зиму – сонячні фрукти в банку Відео

Сонячна консервація – компот з абрикосів на зиму

Абрикоси все ж мають одним неприємним якістю – вони зовсім не пристосовані для зберігання в свіжому вигляді. Так що єдиний вихід – консервувати ці сонячні фрукти!

Плоди сонця, або чим корисні абрикоси

Довгі тисячоліття люди називали абрикоси плодами сонця. Чим же вони заслужили таку назву? Володіючи надзвичайно приємним смаком, цей фрукт багатий вітамінами і мікроелементами, дозволяє швидко утамувати відчуття голоду, підвищує працездатність і, найголовніше, зміцнює імунітет.

Людям, страждаючим недокрів'ям, стакан абрикосового соку в день дозволяє знизити дозу лікарських препаратів в два рази. Пояснюється це великим вмістом заліза в плодах. Для поповнення нестачі калію рекомендується вживати 15-20 сушених абрикосів щодня, особливо при серцево-судинних захворюваннях.Цей сонячний фрукт стимулює зростання, тому він так корисний для дитячого організму. Провітамін А (бета-каротин) перешкоджає розвитку ракових хвороб і є найпотужнішим антиоксидантом. Сукупність мікроелементів, що містяться в абрикосах, підвищує активність мозку і покращує пам'ять. Тому постійне вживання такого корисного фрукта благотворно впливає на організм людини в цілому.

Плоди абрикоса швидкопсувні, при сухій заморожуванні / розморожуванні втрачають зовнішній вигляд і частина корисних властивостей. Тому дуже важливо зберегти їх з літа на весь наступний рік. Різні варення, соки, компоти, настоянки, курага – ось неповний перелік можливих варіантів.

Вибираємо і готуємо абрикоси до консервації

Для консервації нам знадобляться стиглі тверді плоди. Чим твердіше шкірка, тим більша ймовірність того, що при тепловій обробці фрукти не тріснуть, а залишаться цілими. Слід ретельно промити їх проточною водою, видаляючи плодоніжки з листочками. Викладаємо на сухе паперове або тканинне рушник до повного висихання.

Попередньо готуємо банки. Моєму содою, а потім обов'язково піддаємо їх термічній обробці. Залежно від виду ємності також кип'ятимо металеві або гвинтові кришки до кожної. Даємо висохнути тим і іншим. Потім заповнюємо банки свіжими ароматними плодами. Чим більш насиченою за смаком ви хочете отримати компот, тим більша кількість фрукти доведеться на одну банку. Найменше – одна третина ємності, а максимум – 80%.

Рецепти на зиму – компот з абрикосів

У кожної господині знайдеться особливий рецепт, як приготувати абрикосовий компот на зиму. Хтось більше любить класти в банку цілий фрукт з кісточкою, хтось вважає за краще їх видаляти, розрізаючи абрикоси на половинки. У другому випадку доведеться більше повозитися з соковитими і м'якими фруктами, які так і норовлять перетворитися в кашку.А ось сироп для будь-якого компоту однаковий. З розрахунку на 3 літри вам знадобляться:
  • вода
  • 500 г цукру
  • Гвоздика і аніс (за бажанням)

Для більш стиглих і солодких плодів порцію цукру можна зменшити на 100 г, що ніяк не вплине на смакові якості.Приємно урізноманітнити смакові якості можна додавши в банку половину апельсина, порізаного часточками.Отже, заповнюємо ємність фруктами і заливаємо її киплячим сиропом наполовину. Щоб банку випадково не тріснула, наливати гаряче слід акуратно, малими обсягами, намагаючись не торкатися стінок. Налив рівно половину, тимчасово залишаємо настільки приємне заняття і готуємо другу порцію. Як тільки рідина закипіла, додаємо закипілий сироп в ємність до плічок. Інтервал між першим і другим дією повинен становити не більше 15 хвилин, щоб фрукти не охололи. Закочує компот кришками, перевертаємо бутель догори ногами і ставимо в тепле місце до охолодження.

пропонуємо Вам ознайомитися

Як варіант, можливо бланшування цілих абрикосів.Розміщуємо їх в ємність вже після попередньої тридцятисекундних обробки в киплячій воді, а потім заливаємо гарячим сиропом і закочує. Результат отримуємо аналогічний, але часу на консервацію йде набагато більше. Вживати компот з абрикосів, заготовлений на зиму, рекомендується саме взимку – на той час фрукти віддадуть сиропу всю свою солодкість і аромат. Так що потерпіть хоча б до першого снігу! Це час вам буде чим зайняти: проведіть обрізку дерева, приберіть листя, підготуйте до весни мінеральні добрива і препарати від комах-шкідників.