Капуста Агресор f1 опис і гідності сорти, схема і строки внесення добрив, ніж

Капуста «Агресор f1» – високоврожайна гібридна форма

Капуста «Агресор f1» від оригінатора «Syngenta» рекомендується для використання в свіжому вигляді, для квашення та короткострокового зберігання. Гібридна форма включена до Державного реєстру РФ по Центральному регіону.

Опис і гідності сорти

Капуста білокачанна під дуже незвичайною назвою «Агресор» утворює щільні, округло-плоскі або зі стоком качани. Середня маса одного товарного качана на стадії технічної стиглості становить близько 3,3-3,5 кг. В умовах високої агротехніки і при оптимальних грунтово-кліматичних умовах окремі екземпляри можуть досягати маси в п'ять кілограмів. Качани мають тонку внутрішню структуру з привабливою білуватою забарвленням. При дотриманні технології культивування показники середньої врожайності складають 95-105 т / га.Гібридна форма цієї овочевої культури характеризується значною силою зростання. Допускається вирощування на присадибних і садово-городніх ділянках як розсадним, так і безрассадним способом, який передбачає посів підготовлених насіння безпосередньо на гряди у відкритий грунт. При культивуванні з використанням розсадного способу густота посадки становить близько 300-350 рослин на кожну городню сотку.

Оптимальний вік розсадного матеріалу цієї овочевої культури для висаджування у відкритий грунт становить приблизно місяць або півтора. Гібридна форма вигідно відрізняється високими показниками схожості насіння. При дотриманні технології посіву схожість становить не менше 95-97%. Вихід товарної продукції не нижче 92%.

Схема і строки внесення добрив

Капустяну розсаду обов'язково потрібно підгодовувати ще до висаджування на постійне місце. З цією метою бажано використовувати розчини гуматов або вже готові мінеральні добрива, включаючи «Агрікола» і «Кемиру». Фосфорні і калійні добрива рекомендується вносити восени, під глибоку перекопування ділянки.У весняний період під капусту потрібно вносити азофоску або нітроамофоску з розрахунку 3-5 г на кожен квадратний метр посадкової площі. Слід пам'ятати, що високоврожайна капуста дуже добре росте і набирає масу на кінському гної.

Гібрид «Агресор» відноситься до високо-продуктивним, тому при вирощуванні слід звернути особливу увагу на дотримання термінів і норми внесення добрив на всіх стадіях активної вегетації овочевої культури.Якщо білокачанна капуста погано набирає вагу і відстає в розвитку, то через три тижні після висаджування у відкритий грунт овочеву культуру рекомендується удобрити перебродившим розчином коров'яку. Другий раз капусту потрібно підгодувати через місяць після висадки. Можна використовувати як вже готові комплексні добрива, так і органіку у вигляді розчину пташиного посліду з додаванням деревної золи.

Захист від шкідників

Існують хвороби і шкідники капусти, здатні значно скоротити врожайність такої сільськогосподарської культури, як білокачанна капуста сорту «Агрессорf1». Окрім дотримання сівозміни слід проводити профілактичні обприскування рослин сучасними інсектицидами і фунгіцидними препаратами, включаючи колоїдну сірку і розчин карбофосу. Доброю результативністю володіють відвари і настої томатної або картопляної гички з додаванням подрібненого часнику або цибулиння.

Відгуки овочівників

Сорт був виведений відомими голландськими селекціонерами відносно недавно, але вже встиг заслужити популярність і увагу великої кількості городників. Гібрид «Агресор f1» дуже високо цінується вітчизняними городниками за стабільні показники врожайності, високий вихід товарної продукції відмінні смакові якості і стійкість овочевої культури до поразки фузаріозним прив'яданням.Відгуки про гібрид дуже позитивні. Опис сорту передбачає відповідність усім вимогам, які пред'являються до гібридних форм для засолювання. Від масових сходів до збирання врожаю качанів на стадії технічної зрілості проходить приблизно чотири місяці.

Капуста «Агресор f1»: особливості сорту (відео)

У овочівників-любителів, які вирощують цю гібридну форму на присадибних городах, є прекрасна можливість реалізації овочевої продукції в свіжому вигляді, а також використання качанів для переробки та зберігання протягом не менше п'яти місяців.